Boek P.R.I.M.A. is Perfect –
in 5 stappen je perfectionisme loslaten

Werk je hard, maar lijkt het nooit af en nooit goed genoeg?

Ben je bang om fouten te maken?

Leg je de lat steeds hoger voor jezelf?

Heb je de neiging alles te willen controleren?

Dan heb je last van overdreven perfectionisme.
En hoewel je dat in eerste instantie veel lijkt op te leveren, kleven er in de werkelijkheid veel nadelen en (gezondheids)-risico’s aan.

De stress die perfectionisme veroorzaakt, kan allerlei kleine en grote klachten veroorzaken, zoals oververmoeidheid, slapeloosheid, paniekaanvallen en burn-out. Maar ook verslavingen, verstoord eetgedrag en depressieve of zelfs suïcidale gedachten en neigingen vinden vaak hun oorsprong in of worden verergerd door perfectionisme.

Hoe perfectionistisch ben jij?
Doe de gratis perfectionismetest!

Download nu de preview van mijn boek P.R.I.M.A. is Perfect met het complete eerste hoofdstu
en doe meteen de perfectionismetest!

Bestel P.R.I.M.A. is Perfect

Scoor je rood of oranje op de test, dan is het een heel goed plan om mijn boek te lezen, zodat je aan de slag kunt met je saboterende gedrag. Je kunt het boek hieronder bestellen.

Dit gaat niet via de dikke blauwe, want via mijn uitgever  krijg ik – hoe leuk – nog een beetje schrijverscommisie 😉 

P.R.I.M.A. is Perfect in de media

Recensies over het boek P.R.I.M.A. is Perfect

Hieronder vind je een aantal recensies, maar er staan er nog veel meer online.
Een online recensie achterlaten kan bijvoorbeeld via bol.com of managementboek.nl.

Ik was zeer onder de indruk van de heldere en duidelijke uitleg van een probleem dat velen zullen herkennen maar nooit als perfectionisme zullen benoemen. Met een 5-stappen plan geeft Astrid uit eigen ervaring aan hoe ook jij jouw perfectionisme, jouw uitstelgedrag, onzekerheden of twijfels kunt aanpakken en ombuigen naar een sterke eigenschap. Het boek heeft mij veel inzichten gegeven en een mooie nieuwe methodiek om toe te passen op mezelf en bij anderen.

Marcel Borst

Hypnosehuis Amsterdam / www.ikstopwel.nl

Als een doorgewinterde perfectionist weet ik altijd wel dingen aan te wijzen die beter kunnen. De kracht van het boek van Davidzon is dat het heel toegankelijk is geschreven. Het boek is gebaseerd op haar persoonlijke ervaring als perfectionist en de zoektocht naar beheersing. Door het gebruik van veel voorbeelden krijg ik als lezer het idee dat het boek ook op mij betrekking heeft.

Lars Paardekooper

Twijnstra Gudde voor Managementboek

Ik heb tijdens een lastige periode jouw boek gekocht én gelezen en had gewild dat dit boek al jaren eerder was verschenen ; ik ben mede door jouw tips zaken gaan relativeren en een stuk rustiger geworden in mijn hoofd. Ik kijk uit om je online training te volgen maar weet uit ervaring dat techniek niet altijd meewerkt. Keep up the good work en compliment voor je boek!

Peter

Omdat het boek geschreven is door een “ervaringsdeskundige”, komen er veel herkenbare situaties in voor. Het boek was daarom heel leerrijk voor mij om bepaalde inzichten te krijgen in eigen handelingen. De beschreven prima-methode is voor mij minder toepasbaar in de praktijk, dus het 2e gedeelte heeft me weinig vooruit geholpen. Maar al bij al heel tevreden over de aankoop.

Valmey (bol.com)

Ik vond het boek zeer nuttig en kan het iedereen aanraden. Ook voor mensen die denken dat ze geen perfectionist zijn (zoals ik). Toch kwam ik erachter dat ook ik perfectionisme ken en daardoor dingen uitstel. Nu niet meer dankzij de stappen in het boek. Top dus!

Edwin Selij

www.hypnoseinstituutnederland.nl

Dit boek gebruikt veel van de theorie afkomstig van NLP en maakt het verbeteren van je gevoel en houding mogelijk door praktische oefeningen te geven. Het boek komt dus echt met concrete antwoorden op hoe je een gevoelskwestie aan kan pakken. Top! Makkelijk leesbaar ook.

Bombari (bol.com)

Mijn man meegesleurd naar de presentatie van dit boek, met de gedachte: NU zul je de waarheid over jezelf ook eens van een ander horen!! En ter bevestiging van mijn eigen gevoelens dit boekje alvast gaan lezen, met de gedachte: dan kan ik hem daarmee om de oren slaan! KNAL!! Auw, kom ik ineens tot de ontdekking dat het ook over mijzélf gaat! Oeioei, gelukkig met voldoende ideeën en oefeningen om je perfectionistische gedrag bij jezelf te herkennen en er verschillende technieken op los te laten.
Kortom: Een leuk boek om te lezen, óók als het over jezelf gaat!

Judith

Ik vind het een prettig boek om te lezen. Het heeft mij een andere kijk gegeven op perfectionisme, maar ook nauw verwantschap met de ziekte van verslaving. Ik herken nu veel eerder dingen en kan daar nu beter mee om gaan. Ik ben bijvoorbeeld niet meer zo uitgeput, doordat k meer rust heb gevonden. Ik snap nu ook waarom ik zo vaak teleurgesteld en ontevreden was in het verleden. Mijn Burn-out in 2000 heb ik nu begrepen en heeft een plaatje gekregen. Soms was het boek behoorlijk confronterend. Een echte aanrader!!

Ruud

Astrid weet waar ze over praat, dat zie je en voel je als je het boek leest. Het boek is niet alleen voor perfectionisten maar voor iedereen die graag minder druk wilt voelen en een goede manier zoekt om dit te bereiken. Ik heb het boek al aan diverse mensen aanbevolen, het is een aanrader!

Rob van den Borne

Ondernemer & schrijver

Het boek beschrijft in heldere taal en met herkenbare voorbeelden de negatieve gevolgen van perfectionisme voor je levensgeluk en je gezondheid. Vervolgens wordt via de door de schrijfster zelf ontwikkelde methode uitgelegd, welke stappen je moet zetten om deze negatieve patronen om te zetten in positieve. Ze daagt de lezer op een plezierige manier uit om de comfortzone te verlaten en stappen te zetten naar meer ontspanning en geluk. Een must voor alle perfectionisten!

José K.

Ik had altijd al last van perfectionisme, faalangst en onzekerheid. Ik durf niet naar een psycholoog te gaan, waardoor ik een andere oplossing zocht. Ik stuitte op jouw boek en heb het onmiddellijk gekocht! Tijdens het lezen voelde ik me ontspannen. Ik herkende mezelf in elke passage. Het helpt, ook al heb ik nog een lange weg af te leggen. Stap voor stap kan ik het met je boek aan. De pagina’s met jouw oefeningen en tips staan gemarkeerd en ik hou het boek bij me. In een moeilijk moment kan ik het dan gebruiken.

Shana