Ik kies licht

“Wat is de betekenis van licht in je leven?
Is het belangrijk?
Kun je het kwijtraken?
En is het leven moeilijker in het donker?

Gevangen

 

 

Het is oktober 2018. Ik help al jaren ambitieuze high achievers die last hebben van overdreven perfectionisme en faalangst. Mijn bedrijf loopt op rolletjes. Ik ben voor het eerst door de magische omzetgrens van een ton gegaan, mijn boek P.R.I.M.A. is Perfect  is een bestseller en ik begeleid vooral vrouwen met de bijbehorende online training met dezelfde naam. Samen met mijn team heb ik  de succesformule gekraakt. 

Maar ja… wat is succes? Ik voel het voor geen meter! Ergens schaam ik me daarvoor. Ik ben nu toch waar ik wilde zijn? Ik stop zo ongelofelijk veel tijd, energie en geld in mijn business. Ik volg opleidingen en cursussen om mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf verder uit te bouwen. Maar de lanceringen en al dat succes… het begint me uit te putten. En bovenop dit alles voel ik me schuldig. Naar mijn man. Naar mijn kinderen. Ik ben er zo mee bezig. Mijn hoofd staat nooit stil, ik sta nog uit. En ik ben er vaak wel, fysiek, maar eigenlijk afwezig. In mijn eigen wereld.

Op die dag in oktober 2018 adviseert mijn marketing manager me om voor de volgende FaceBook advertentie campagne toch maar weer te kiezen voor het perfecte plaatje van die fotoshoot. De spontane selfie die ik wil gebruiken is niet goed genoeg. Ik als mezelf, mijn authentieke ik ben dus blijkbaar niet goed genoeg!? “Nee Astrid, dat plaatje verkoopt niet!” zegt ze doodleuk. 

Maar ik breek. Ik wil dit niet meer. Ik herken de vrouw op de foto niet. Mijn boodschap is al jaren: “P.R.I.M.A. is Perfect, je bent goed zoals je bent. Maar het voelt nu alsof ik verplicht een masker moet ophouden om een rol te kunnen spelen die ik zelf heb gecreëerd. Ik wil de schijn niet meer ophouden. Ik stop ermee!

“Kan succes een masker zijn waarachter je je verstopt?
En kun je jezelf zo kwijtraken achter dat masker dat je licht dimt? 

Even lucht

Jarenlang verkocht ik mezelf als bestseller auteur en zagen mensen mij als die succesvolle onderneemster. Nu voel ik me stuurloos en ben ik een ster in het laten verdampen van datzelfde succes.

Ik richt De Zonnebank op, mijn online academie. Zo blijft de schoorsteen toch nog enigszins roken en kan ik mijn cursisten blijven begeleiden. Ik droom niet meer van groei en succes. Ik moet op adem komen. Ik zoek nog steeds die vrijheid en vervulling. Maar hoe dan? Extern succes is blijkbaar niet de weg. Maar hoe vind ik dan wel geluk? 

De keuze

Halverwege 2020 dwingen de lockdowns ons om naar binnen te gaan. Ik ben altijd een waarheidszoeker geweest. Nu heb ik alle tijd van de wereld en ik ben nieuwsgierig naar wat er allemaal gaande is.  Als een soort Alice in Wonderland duik ik verschillende rabbit holes in op zoek naar antwoorden. Ik kan dit met weinig mensen delen. “Doe nou niet zo moeilijk!”

Langzaam maar zeker drijven mijn man en ik steeds verder uit elkaar.  Ondanks onze verschillen van inzichten, die we overigens liever doodzwijgen dan bespreken, kan ik me geen leven voorstellen zonder hem. Ik ben bang dat we elkaar kwijtraken en ik voel dat ik hier niet alleen uitkom, dus schakel ik hulp in.

Mijn coach vraagt me naar mijn intentie voor onze sessies. Ik hoop dat ze me kan helpen met mijn relatie issues en een businessplan lijkt me fijn. Een nieuwe strategie. Dan kan ik eindelijk weer constructief bezig zijn en mensen helpen.

Dat plannetje ziet ze niet zitten. “Nee Astrid, bedenk geen intentie met je hoofd. Voel wat er naar boven komt als je jezelf de vraag stelt: -Wat wil ik nu echt?”

Ik doe wat ze zegt, haal een paar keer diep adem en …  de woorden komen vanzelf:

IK KIES LICHT!” roep ik uit.

En ik herhaal nog een keer de woorden die ik met gesloten ogen voor me zie:

“IK KIES LICHT!”

De confrontatie

Nou, ik had me totááál wat anders voorgesteld bij dat licht. Tijdens de eerste verkennende sessie duiken we diep in mijn onderbewustzijn. Mijn coach stelt me diepe en confronterende vragen. Zoals:
Welk gevoel komt er op als je denkt aan je babytijd?
Hoe oud was je toen je je voor het eerst in de steek gelaten voelde?
Wanneer besloot je te geloven: Ik ben niet goed genoeg?

Zo komen er hele interessante aanwijzingen naar boven over wat mijn echte probleem is. Mijn coach houdt me een keiharde spiegel voor:

“Astrid, dat jij zo hard werkt en succesvol wilt zijn, is omdat het kind in jou nog steeds gelooft dat ze  liefde en aandacht moet verdienen. Als je blijft geloven dat je niet goed genoeg bent en zo doorgaat, put je jezelf helemaal uit. Ik stel voor dat we deze patronen gaan doorbreken, als je je tenminste vrij en vervuld wilt voelen en echt weer plezier wilt hebben in je werk.”

Dit komt KEIHARD binnen. 
Ineens besef ik dat ik mijn hele business en leven op drijfzand heb gebouwd. Ik! De perfectionisme-loslaat expert! Ik ben blijkbaar nog steeds bezig te bewijzen dat ik goed genoeg ben!

Ik kan totaal niet overzien waar ik ja tegen zeg, maar ik voel dat ik geen keuze heb. Ik moet verder naar binnen om de antwoorden te vinden op de vraag hoe ik mezelf vrij en vervuld kan voelen. Als ik mezelf terug wil vinden en van binnenuit gelukkig wil zijn, moet ik springen.

Herken je dat? Bang voor de sprong in het duister en ook beseffen dat dit  de enige weg is?

Loslaten

Er breekt een zware tijd aan:

Mensen om me heen snappen er niks van dat ik mijn succesformule niet heb doorgezet.

Het traject met mijn coach is zwaar.
Ik moet weer de diepte in, maar dit keer zijn het rabbit holes in mezelf. Ik kom dingen tegen waar ik blijkbaar jarenlang voor weggedoken ben. Heftig, maar ik leer mijn ware gezicht te laten zien en mijn gevoelens eerlijk te uiten.

Helaas blijkt ons huwelijk echt voorbij. Nooit meer vergeet ik het verdriet in de ogen van de kinderen wanneer we ze 16 oktober 2021 vertellen dat we uit elkaar gaan.

25 december 2021 – Nog een laatste keer gewoon
Kerst (met z’n) vieren

Verlichting

Maar geleidelijk wordt het lichter.

Vroeger had ik allerlei technieken om me beter te voelen. En dat hielp. Maar lekker naar het licht gaan lukte altijd maar tijdelijk. Nu leer ik de pijn en emoties in mijn lichaam te doorvoelen en zelfs liefdevol te omarmen. In het begin voelt dit heel eng, maar ik word er steeds beter in en begin me daardoor steeds fijner en veiliger te voelen in mijn lichaam.  Ik begin te zien dat emoties een doorgang vormen, het zijn wegwijzers. Het zonnetje dat van binnen steeds feller begint te schijnen, wordt geleidelijk ook aan de buitenkant zichtbaar. Mensen zien me veranderen.

De mediator zegt dat ze nog nooit zo’n liefdevolle scheiding tussen 2 mensen heeft meegemaakt. Ik weet zeker al dat innerlijke werk daaraan bijdraagt. Want daardoor lukt het om door de bril van liefde naar de situatie te kijken. 

En ook al lijkt de toekomst een groot donker gat, toch voel ik me rustig en vol vertrouwen. Ik realiseer me dat ik jarenlang het leven wilde controleren. Dat ik de deur sloot voor het leven zelf. En nu voor het eerst begin ik te ervaren wat leven vanuit overgave betekent. De deuren staan wijd open en dingen komen naar mij toe! 

De Wonderstroom komt op gang

Nooit eerder had ik me gerealiseerd dat mijn bedrijf en leven op drijfzand waren gebouwd. Ik dacht al die tijd dat als ik maar succesvol was, het geluk vanzelf zou volgen. Immers, dan zou ik goed genoeg zijn. Nu die illusie aan diggelen is, ik de controle loslaat en aan een stevig fundament bouw, gebeuren er bijzondere dingen.

Als ik aan verhuizen denk, droom ik steeds van strand en zee. Hoe dan? Maar ik voel dat ik mag afwachten en vertrouwen. Al jaren gebruik ik in mijn trainingen de vuurtoren als symbool. Dan komt op een dag een schattig vissershuisje op mijn pad. Dit pareltje staat in Egmond, in de straat die is vernoemd naar de vuurtoren. Ik woon 300 meter van het strand, de ideale plek om te helen.

Na 9 maanden zegt een stem in mij: Van helen … naar spelen! Ik heb behoefte aan reuring in mijn leven. En door een bijzonder ’toeval’ beland ik op een nieuwe droomplek in hartje Amsterdam!

Ron en ik zijn inmiddels uit elkaar, maar onze liefde heeft krijgt een nieuwe vorm.
Na de scheiding geven we elkaar zelfs dating advies!

En ik hoef geen strategie te bedenken voor mijn bedrijf. Ineens besef ik dat wat ik te doen heb is mijn klanten leren waar ik zelf doorheen ben gegaan. De Shift to S.H.I.N.E. 

From Hiding to Shining

Als je last hebt van perfectionisme, heb je diep van binnen het gevoel dat je niet goed genoeg bent. En dan voel je je niet veilig. En als je je niet veilig voelt, laat je je ware gezicht niet zien. Je houdt de schijn op en verzwijgt je schaamte, je angsten, je schuldgevoelens. Maar als je jezelf niet durft te laten zien, kun je je nooit vrij en vervuld voelen. Je verstopt jezelf. Delen van jezelf verberg je in het donker. En als het licht deels uit is, kun jij natuurlijk niet stralen. En dit zul je haarfijn weerspiegeld zien in je omstandigheden. Het leven kan je dan niet geven wat je toekomt, maar laat je zien waar jij jezelf tekort doet. 

Mijn programma Shift to S.H.I.N.E. is speciaal voor wie zich herkent in mijn verhaal. Voor wie voelt of weet: Het moet anders kunnen. Dit voelt zwaar, dit trekt me leeg. Herken jij dit? Ik leer je te shiften van hoofd naar hart.  Zodat hard werken verandert in leven vanuit het hart.

Kiezen voor licht verandert alles. Het vergt een radicaal andere manier van naar jezelf en je leven kijken. 

Je hoeft niks meer aan jezelf te fixen. Niks nieuws te leren. 

Je hoeft nergens meer naartoe. Sterker nog, daardoor ga je alleen maar verder bij jezelf vandaan. 

Je hoeft zelfs geen doelen meer te manifesteren om gelukkig te zijn. Externe resultaten en dingen geven geen geluk. The only way out is in!

Wanneer je voor licht kiest en de dingen radicaal anders gaat aanpakken, ontstaan juist ruimte en energie om echt te leven. Van binnen naar buiten. Als het licht van binnen eenmaal aangaat, dan ga je als vanzelf stralen. Net als een vuurtoren. 

Als je voelt wie je wérkelijk bent, dan ben je er!

Succes is schaamteloos stralen

Succes is voor mij schaamteloos stralen. Schaamteloos als in: Je veilig voelen in jezelf en als jezelf. En vanuit dat gevoel van heelheid en lichtheid jouw ding doen en delen met de wereld.

Dat is vrijheid. Dat is vervulling. Als Mindshift Mentor verlicht ik graag jouw pad zodat ook jij de shift kunt maken van angst naar liefde.

Ik help jou de antwoorden in jezelf te vinden.

En te leren genieten van alles wat er nu is en precies zoals het nu is. Elke dag opnieuw. Want daarin zit de Liefde.

“Ik geloof dat zolang jij jezelf verstopt omdat je je niet veilig voelt in jezelf,  je je niet vrij en vervuld zult voelen. Daar kan geen extern succes tegenop.

 

Pas wanneer je stopt nog langer voor jezelf weg te rennen en je leert voelen wie je werkelijk bent, dan ben je er!”

Astrid Davidzon

Licht is leven!
Wil je shiften van het uitputtende overleven en streven naar een vrij en vervullend leven, dan is het zaak dat je je licht schijnt op de dingen die je tot nu toe in de duisternis hebt verstopt. 

Download het gratis luisterboek

Van stressen naar STRALEN

Opleidingen / trainingen

2007  NLP Practitioner – The Institute of Unconventional Wisdom (TIOUW) van Joost van der Leij (Amsterdam)

2009  NLP Master Practitioner – The Institute of Unconventional Wisdom (TIOUW) van Joost van der Leij (Amsterdam)

2012  Advanced Conversational Hypnosis – Hypnose Instituut Nederland – Edwin Selij (Wormerveer)

2013  Basiscursus Mesmerisme –  Suc7- Tom Scheers

2013  Emotional Replacement Therapy & Scientific Hypnotherapy Training  – Tom Silver

2014  Beste practices of Dave Elman – Hypnose Instituut Nederland – Larry Elman

2014  Master Practitioner Hypnose – Hypnose Instituut Nederland – Edwin Selij

2015 Practitioner Hypnose – Hypnose Instituut Nederland – Edwin Selij (assistent trainer)

2016  Release the Power Within – Tony Robbins (London)

2016 Joe Dispenza – Progressive workshop (Amsterdam 1-3 July)

2016 MPOP Business Coaches training – Simone Levie

 

2017 Language of Light coaching – Marieke Zwinkels

2017 The Swan – methode Bob Burns (hypnotherapie)

2017 Big Business Programme (Veronique Prins en Maartje Koper)

2017 Storytelling Business School Yvette Tick

2017 Divine Goddess Journey Yvette Tick

2018 Working with Elohim – Marieke Zwinkels

2018 Spirit Junkie Masterclass – Gabrielle Bernstein

2019 Taotraining jaarprogramma – Reinoud Eleveld

2020 Bentinho Massaro – Amsterdam Event (22-23 February)

2021 Remembering the Plan – Marieke Zwinkels

2021 Integral Pelvic Therapy – Eva Jans

2022 Een Cursus In Wonderen (ongoing)

2024 Professional Speakers Academy Andy Harrington London