Er zijn in feite maar 2 emoties: Liefde en Angst.

Ik las hierover in ECIW (Een Cursus in Wonderen (TB H13, par. 5), het boek dat mijn leven heeft veranderd en waar ik nog elke dag mee bezig ben.

De cursus beschrijft hoe Liefde gedeeld kan worden en Angst niet. Liefde is universeel en angst ie eigenlijk een vorm van waanzin van een bepaald individu. Je kunt nooit precies begrijpen hoe iemand die angst beleeft en ziet. En dus kun je elkaar daarin ook nooit echt vinden.

Toen ik dit goed liet doordringen, kwam ik erachter dat ik niet half besefte hoeveel liefde de scheiding van Ron eigenlijk in mijn leven heeft gebracht. Een foto met toelichting hierop vind je in de shownotes hieronder.

We denken vaak in angst, tekort, verlies, maar wat als dat allemaal een illusie is? Je kijkt met de verkeerde bril op. Dat deed ik dus ook even, totdat ik ineens door mijn Zonnebril / Liefdesbril zag wat voor illusies ik mezelf allemaal aan het vertellen was.

Ik hoop dat ik met mijn inzicht jou ook weer inspireer om anders te kijken en steeds opnieuw te kiezen voor liefde.

Veel luisterplezier:

Shownotes #175

Ik kwam tot de ontdekking dat ik door onze scheiding geen liefde ben verloren, maar dat liefde in allerlei vormen juist mijn leven inkomt… 

 • De liefde tussen mijn ex en de kinderen is er nog steeds.
 • Ik support zijn nieuwe liefde.

Ik heb zoveel nieuwe passies:

 • Professional Speaking, een opleiding die ik zonder de scheiding waarschijnlijk niet was gaan doen;
 • De sportschool, een plek waar ik nooit heen wilde
   • Bachata en Salsales, waar ik mezelf nooit de rust voor gunde
   • Nieuwe vrienden
   • Een fantastische tijd aan zee
   • Een nieuw leven in Amsterdam

Kortom: Wat deze scheiding in beweging heeft gezet is ongekend. En de liefde stroomt meer dan ooit, in allerlei vormen!

#dankbaar

Actueel

12 & 28 juni
Gratis proefles over relaties! 

Als je al van alles hebt gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit, dan ontdek je vroeg of laat dat je in een soort vicieuze cirkel komt.

Op woensdag 12 en vrijdag 28 juni geef ik een gratis online proefles Shift to SHINE waarin ik mijn visie met je deel over relaties. 

We zijn geneigd om naar de ander te wijzen als er gedoe is in relaties. Of het nou gaat om je baas, collega's, klanten, kinderen, ouders of je partner...
Dit is niet handig. En ik ga je vertellen waarom.

Tot het zover is, kun je alvast ontdekken wat de 4 niveaus van bewustzijn zijn. Deze kennis heeft mijn leven op zijn kop gezet!.
Ik deel het in mijn  luisterboek:

"Van stressen naar STRALEN!"

Luisterboek

Ik heb een luisterboek voor je gemaakt, waarin je ontdekt dat er verschillende niveaus van bewustzijn zijn.

Als dingen niet meer stromen in je leven, wordt het tijd voor het volgende niveau. In mijn luisterboek deel ik o.a. over het pad van "Ik moet hard werken en mezelf bewijzen om gelukkig te worden" waarop je jezelf steeds meer kwijtraakt (the hard way). Op het volgende level, the heart way, leer je juist eindelijk jezelf zijn.  

Als je dit snapt, weet je ook welke dingen die je nu nog doet zonde zijn van je tijd, geld en energie en wat wél helpt om van binnenuit te gaan stralen.