Je moet (dingen) doen om ertoe te doen. Dat is wat we overal in de maatschappij meekrijgen. De andere kant is dat mensen bij bosjes tegen de vlakte gaan en zichzelf opbranden doordat ze zoveel doen.

Om te ontdekken hoe deze schijnbare tegenstelling werkt, is het belangrijk om uit te zoomen. Als je shift naar een ander niveau van bewustzijn en een grotere waarheid ontdekt, wordt het leven namelijk simpeler.

De reden dat mensen terughoudend zijn om op ontdekkingstocht te gaan naar de ware drijfveer onder hun gedrag, is de onterechte angst voor ‘het donker’.

In mijn 5-daagse Shift to S.H.I.N.E. leer ik je juist dat door op onderzoek te gaan naar wat zich in het donker schuilhoudt, je jezelf stapje voor stapje bevrijdt van overtuigingen die niet in overeenstemming zijn met ‘De Waarheid’ van wie je bent. Onder andere door je te laten inzien dat je een verkeerd beeld hebt van wat een trigger is.

Het verschil tussen persoonlijke ontwikkeling en Radicale Zelf Reflectie

Je niet bewust zijn van opgesloten stukken in de kelder en proberen het lege gevoel dat daar het gevolg van is ‘op te leuken’ door vooral richting positieve gevoelens te willen bewegen, bijvoorbeeld door te bouwen aan meer zelfvertrouwen.

Maar je hoeft alleen maar meer zelfvertrouwen te krijgen als je blijkbaar diep van binnen gelooft dat je niet waardevol genoeg bent. Het is als het opleuken van je gevangenis met een leuk behangetje. Je voelt je afgescheiden van het leven, alsof de navelstreng is doorgeknipt, maar dit is een illusie.

Radicale Zelfreflectie is juist ontdekken dat de deuren van je gevangenis al de hele tijd openstaan, maar je hebt het niet door. En… als je naar buiten gaat, is het normaal dat het oncomfortabel voelt, want het is anders en onbekend. Het gaat er dus niet om dat je je goed voelt, maar dat je goed voelt… dat je het ongemakkelijke niet wegdrukt, maar toelaat.

Actueel

Als het leven maakbaar is, waarom ervaar je dan zoveel onrust?

Je streeft naar de beste versie van jezelf, zodat je je droomleven kunt manifesteren;

Je blijft aan de gang om te zorgen dat je vaak mogelijk 'high vibes' de wereld instuurt, want wat je uitzendt, trek je aan;

Je vraagt je af wat er niet klopt. Je doet het toch volgens het boekje? Wat trekt je dan steeds weer naar beneden?

Je komt niet daar waar je wilt zijn.
Je ervaart niet dat wat je écht zoekt.
Wat je zoekt, vind je niet buiten je.

Shift to S.H.I.N.E. 5-daagse

In 2024 gaat mijn nieuwe programma  Shift to S.H.I.N.E. live.

In deze 5-daagse laat ik je alvast proeven van dit baanbrekende programma en ontdek je hoe je een shift kunt maken naar een nieuw niveau van bewustzijn waardoor je totaal anders tegen jezelf en het leven zult aankijken.

Heb je altijd dat gevoel van 'ik mis iets, is dit alles?' Dan is dit programma voor jou. Want je gaat begrijpen wat je zocht... en wat je over het hoofd hebt gezien! 

Als je voelt wie je bent, dan ben je er!

Onlangs was ik te gast in de Helden en Hordes-podcast van Eddy Boom
en sprak ik openhartig over wat er gebeurt wanneer je shift van hoofd naar hart
en wakker wordt uit de illusie die jij ‘je leven’ noemt.