Je moet (dingen) doen om ertoe te doen. Dat is wat we overal in de maatschappij meekrijgen. De andere kant is dat mensen bij bosjes tegen de vlakte gaan en zichzelf opbranden doordat ze zoveel doen.

Om te ontdekken hoe deze schijnbare tegenstelling werkt, is het belangrijk om uit te zoomen. Als je shift naar een ander niveau van bewustzijn en een grotere waarheid ontdekt, wordt het leven namelijk simpeler.

De reden dat mensen terughoudend zijn om op ontdekkingstocht te gaan naar de ware drijfveer onder hun gedrag, is de onterechte angst voor ‘het donker’.

In mijn 5-daagse Shift to S.H.I.N.E. leer ik je juist dat door op onderzoek te gaan naar wat zich in het donker schuilhoudt, je jezelf stapje voor stapje bevrijdt van overtuigingen die niet in overeenstemming zijn met ‘De Waarheid’ van wie je bent. Onder andere door je te laten inzien dat je een verkeerd beeld hebt van wat een trigger is.

Het verschil tussen persoonlijke ontwikkeling en Radicale Zelf Reflectie

Je niet bewust zijn van opgesloten stukken in de kelder en proberen het lege gevoel dat daar het gevolg van is ‘op te leuken’ door vooral richting positieve gevoelens te willen bewegen, bijvoorbeeld door te bouwen aan meer zelfvertrouwen.

Maar je hoeft alleen maar meer zelfvertrouwen te krijgen als je blijkbaar diep van binnen gelooft dat je niet waardevol genoeg bent. Het is als het opleuken van je gevangenis met een leuk behangetje. Je voelt je afgescheiden van het leven, alsof de navelstreng is doorgeknipt, maar dit is een illusie.

Radicale Zelfreflectie is juist ontdekken dat de deuren van je gevangenis al de hele tijd openstaan, maar je hebt het niet door. En… als je naar buiten gaat, is het normaal dat het oncomfortabel voelt, want het is anders en onbekend. Het gaat er dus niet om dat je je goed voelt, maar dat je goed voelt… dat je het ongemakkelijke niet wegdrukt, maar toelaat.

Actueel

12 & 28 juni
Gratis proefles over relaties! 

Als je al van alles hebt gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit, dan ontdek je vroeg of laat dat je in een soort vicieuze cirkel komt.

Op woensdag 12 en vrijdag 28 juni geef ik een gratis online proefles Shift to SHINE waarin ik mijn visie met je deel over relaties. 

We zijn geneigd om naar de ander te wijzen als er gedoe is in relaties. Of het nou gaat om je baas, collega's, klanten, kinderen, ouders of je partner...
Dit is niet handig. En ik ga je vertellen waarom.

Tot het zover is, kun je alvast ontdekken wat de 4 niveaus van bewustzijn zijn. Deze kennis heeft mijn leven op zijn kop gezet!.
Ik deel het in mijn  luisterboek:

"Van stressen naar STRALEN!"

Luisterboek

Ik heb een luisterboek voor je gemaakt, waarin je ontdekt dat er verschillende niveaus van bewustzijn zijn.

Als dingen niet meer stromen in je leven, wordt het tijd voor het volgende niveau. In mijn luisterboek deel ik o.a. over het pad van "Ik moet hard werken en mezelf bewijzen om gelukkig te worden" waarop je jezelf steeds meer kwijtraakt (the hard way). Op het volgende level, the heart way, leer je juist eindelijk jezelf zijn.  

Als je dit snapt, weet je ook welke dingen die je nu nog doet zonde zijn van je tijd, geld en energie en wat wél helpt om van binnenuit te gaan stralen.