Ik kwam deze week een post tegen die me diep raakte. Van Zack Bush MD, die ik voor het eerst leerde kennen in de Corona-tijd. Een dokter die opviel door zijn bijzondere visie op gezondheid en op wat er gaande was.

Onderstaande post gaat over iets wat de mens eerst als een groot probleem ziet. Maar vanuit een hoger perspectief blijkt ineens dat hier helemaal geen probleem is. Maar dat de natuur bezig is met een verbijsterend bijzonder proces.

Ik ben benieuwd wat dit met je doet.

Voor mij is het een voorbeeld van wat er gebeurt als we het leven kunnen beleven vanuit een hoger bewustzijn. Als we kunnen kijken met de ogen van ons hart.

En dit zette bij mij ook enorm mijn vuur aan op mijn SHINE Community geboren te laten worden. Om op mijn manier, misschien wel samen met jou, een plek te creëren waar we het licht in onszelf steeds feller voelen branden en dus kunnen laten schijnen in de wereld.

Veel luisterplezier!

Shonwnotes 210

Hieronder vind je de vertaling van de post van Zach Bush MD.

 

Zack Bush MD via Insta
Zack Bush MD via FB

Onder de Zuid-Afrikaanse zon had ik de eer om naast een van mijn dierbare vrienden te mediteren. Zonder dat we het wisten, voegde een olifant zich bij ons…

 

Al eeuwenlang zwerven olifanten door de Afrikaanse savannes. Ze gedijen zonder roofdieren, harmoniëren hun voedselsystemen met het ritme van hun voortplanting.In recente jaren heeft zich iets opmerkelijks voltrokken.

De olifanten van Botswana en Zuid-Afrika begonnen zich voort te planten in een ongekend tempo. Met meer dan 350.000 olifanten die nu de draagkracht van hun territoria overschrijden, hebben ze onbedoeld hun voedselsystemen gedecimeerd, bossen platgelegd en te maken gekregen met het probleem van overbevolking.

In het licht van deze ecologische crisis worstelde de mensheid met een verontrustende vraag:

“Hoe gaan we om met het overschot aan olifanten zonder verdere schade aan onze planeet toe te brengen?”

Het vooruitzicht van euthanasie hing boven ons als een ondenkbare oplossing voor een onvoorstelbaar probleem.

Toch kwam er een openbaring…

Vanuit het perspectief van bodemsystemen hebben olifanten een verbluffende impact op hun omgeving. Elk majestueus wezen schenkt alleen al door zijn aanwezigheid het land een overvloed aan organisch materiaal – 25 ton per acre per jaar – een indrukwekkende bijdrage aan de wedergeboorte van onze planeet.

Wanneer je 25 ton koolstofmateriaal vermenigvuldigt met 300.000 olifanten per jaar per acre, worden de implicaties verbijsterend. Het wordt duidelijk dat deze wezens de kracht hebben om Noord-Afrika nieuw leven in te blazen, waardoor de grootste woestijn ter wereld opnieuw verandert in uitgestrekte graslanden…

De olifanten zijn niet slechts bewoners van Afrika; ze zijn hoeders van haar toekomst. Terwijl ze over de grond wandelen, wekken ze sluimerende zaden van transformatie tot leven, en ontsteken ze een proces van verjonging dat het menselijk begrip overstijgt.

Stel je een wereld voor waarin de mensheid zich afstemt op de ritmes van de Aarde, waar hekken vallen en grenzen oplossen. Samen gaan we op reis van mede-creatie met de olifanten, getuigen van de geboorte van een nieuwe Aarde – een planeet die barst van het leven.

Laten we ons een toekomst voorstellen waarin mensheid en natuur in harmonie dansen, waar het geboortekanaal van de Aarde wijd open staat, en wij tevoorschijn komen als getuigen van de diepe schoonheid van de schepping.

 

– – – 

 

 

Deze podcasts met Zack Bush vond ik ook fantastisch (ook te vinden via Spotify trouwens) 

Reconnecting to nature, part 1:
https://youtu.be/64ujpqXJHlw?si=CPqQUg2jr2359Jak

En part 2:
https://youtu.be/tmBGgSc0h98?si=OZPOmnGVzWemK3VY

 

Actueel

12 & 28 juni
Gratis proefles over relaties! 

Als je al van alles hebt gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit, dan ontdek je vroeg of laat dat je in een soort vicieuze cirkel komt.

Op woensdag 12 en vrijdag 28 juni geef ik een gratis online proefles Shift to SHINE waarin ik mijn visie met je deel over relaties. 

We zijn geneigd om naar de ander te wijzen als er gedoe is in relaties. Of het nou gaat om je baas, collega's, klanten, kinderen, ouders of je partner...
Dit is niet handig. En ik ga je vertellen waarom.

Tot het zover is, kun je alvast ontdekken wat de 4 niveaus van bewustzijn zijn. Deze kennis heeft mijn leven op zijn kop gezet!.
Ik deel het in mijn  luisterboek:

"Van stressen naar STRALEN!"

Luisterboek

Ik heb een luisterboek voor je gemaakt, waarin je ontdekt dat er verschillende niveaus van bewustzijn zijn.

Als dingen niet meer stromen in je leven, wordt het tijd voor het volgende niveau. In mijn luisterboek deel ik o.a. over het pad van "Ik moet hard werken en mezelf bewijzen om gelukkig te worden" waarop je jezelf steeds meer kwijtraakt (the hard way). Op het volgende level, the heart way, leer je juist eindelijk jezelf zijn.  

Als je dit snapt, weet je ook welke dingen die je nu nog doet zonde zijn van je tijd, geld en energie en wat wél helpt om van binnenuit te gaan stralen.