De wereld begint in jou

Doodzonde als jouw Zon niet schijnt!

Als jouw Zon niet schijnt …

Ben je heel goed geworden in ‘serieus groot mens spelen’

Ben je gaan geloven dat je hard moet werken voor geluk

Staat je gezicht vaak vierkant van de triggers en het gepieker

Wil je graag alles weten en berekenen om je veilig te voelen

Ben je bang dat je wordt uitgelachen als je je hart volgt

 Als jouw innerlijke Zon niet schijnt, speel je een rol. Misschien niet eens bewust, maar je verstopt je achter een masker omdat het niet veilig voelt om gewoon jezelf te zijn. Dat is toch niet genoeg???

Je kent jezelf misschien niet eens meer anders, maar iets in jou protesteert en zoekt de nooduitgang. Je hebt al van alles geprobeerd om je vrijer en blijer te voelen. En soms lukt het even… en dan verlies je het weer. Er mist iets. Maar wat!?

Ook ik was zo’n streng, serieus, controlerend mens geworden. 
Ik labelde het perfectionisme en faalangst. En ontwikkelde de P.R.I.M.A.-methode om te kappen met dit zwaar vermoeiende gedrag.

De tools en technieken hielpen ook mijn klanten om het zware te verruilen voor lichter.

Maar …

Mijn klanten hadden slechts tijdelijk succes! En om eerlijk te zijn: Ik ook!

Ik begon zwaar een mezelf te twijfelen toen een vriendin een keer zei:

“O, hoor ik nou de perfectionist in jou?”

Ik? Maar ik was toch Mrs Perfectionisme Loslaten? Dé expert? Met mijn boek en alles! Was ik dan een scam? Viel ik van mijn voetstuk?

Maar die vriendin had wel gelijk. Ik was zelf helemaal niet perfectionisme-loos. Een van mijn cursisten verwoordde het een tijd geleden superhelder. Ik heb haar woorden letterlijk opgenomen in de kolom hierna. Dat je niet bereikt wat je hoopt. En dan blijft zoeken.
Misschien herken je dit gevoel zelf ook wel. Het is alsof je er steeds bijna bent… en dan wordt toch die wortel voor je neus weer weggehaald en voelt het als terug bij af.

Superfrustrerend!

” Hi Astrid,

Nadat ik bij jou begonnen was met een minicursus perfectionisme loslaten, heb ik zo’n 1,5 jaar meegedraaid met De Zonnebank. Eerlijk is eerlijk, ik heb er zeker wat geleerd, maar niet wat ik uiteindelijk hoop(te) te bereiken.

Afgelopen jaar heb ik 12 1-op-1 coachsessies gehad om aan mezelf te werken en nog meer het spirituele pad in te slaan. Daar heb ik ook zeker wat uitgehaald, maar niet wat ik gehoopt had. In het begin ben ik steeds erg enthousiast en lijkt het snel te gaan, tot het op een gegeven moment op een bepaald niveau blijft steken.

Vervolgens heb ik lichaamsgerichte (energetische) traumatherapie gehad, die me uiteindelijk eerder verder van mezelf heeft gebracht. Maar dat liet me inzien dat een ander (welke coach of therapeut dan ook) me nooit gaat brengen wat ik zoek. Het zit echt in mij!

Wat ik ‘zoek’ is een bepaalde rust, vrede en vertrouwen in het leven. Een overkoepelend gevoel van vrede en liefde.” 

Elles

2020 – Voorbij P.R.I.M.A. is Perfect!

Ik ging op onderzoek uit in mezelf. Mediteerde veel. En tijdens een soort verlichtingservaring in 2020 was het of ik ineens het hele leven snapte. Ik prikte door allerlei dingen heen, kon zin en onzin onderscheiden en wat me nog helder bijstaat is dit inzicht: 

“Persoonlijke ontwikkeling gaat uiteindelijk overbodig worden!
Een mens heeft niets te verbeteren. En iedereen heeft zijn eigen coach al in zichzelf. Mensen zijn het alleen vergeten!” 

Een paar minuten later ging het luik weer dicht en de helderheid was verdwenen. De jaren daarna sijpelde regelmatig een puzzelstukje mijn bewustzijn in. Het leven leerde mij stap voor stap  anders kijken. Mijn bewustzijn shiftte en ik prikte door steeds meer illusies heen. Ook door de illusie van ‘succes’ en  beter en meer. 

P.RI.M.A. is Perfect blijft van waarde voor wie net begint met de ontdekkingsreis naar zichzelf. Voor wie wil breken met het gevoel van machteloosheid en zich geen slachtoffer wil voelen.  Voor wie zat is van die hoge lat en de angst om te falen. Het staat vol tips en trucs om dat voor elkaar te krijgen.  

Maar uiteindelijk kan niets buiten je geven waar je van binnen zo naar verlangt. Alleen…. dat kun je wel weten. Maar voel je het ook?

Alle angst is ten diepste … voelangst!

Je beseft waarschijnlijk nauwelijks hoe geconditioneerd je bent om maar niet te hoeven voelen wat er werkelijk in je omgaat. 

Je ontkent het, leidt jezelf af of verdooft het. Terwijl jij druk doet en bent met van alles blijft je gevoelsleven onder de radar. Terwijl die verborgen gevoelens en emoties wel voor meer dan 95% jouw keuzes en gedrag bepalen! Hoezo… alles onder controle!? 

Als je nieuwsgierig zou zijn naar jouw werkelijke drijfveren, zul je ontdekken dat je ten diepste een bepaald gevoel zoekt. 

Hoe je je nu voelt, is niet goed genoeg. Dat moet anders, dus ga je verdoven, vermijden of opleuken. Maar onbewust loop je zo voortdurend bij je werkelijke ik vandaan. Dit is hét recept voor een ongelukkig leven uit verbinding met jezelf! Tja… wie ben je dan?

Om je hart te kunnen volgen, je intuitie te kunnen horen en het leven te vertrouwen, moet je kunnen voelen.
Maar die verbinding met jezelf ligt verstopt onder lagen en lagen oude onverwerkte en niet doorvoelde emoties waar je steeds van wegvlucht.
Als je dat blijft doen, zul je nooit ontdekken wie je wérkelijk bent! 

En ook veel tips, trucs, tools en ‘healing methodes’ blijven weg van de echte gevoelskern. 

 

De grens aan zelfhulp, persoonlijke ontwikkeling en ‘love & light’ spiritualiteit:

 

Het geeft je een tijdelijke boost (voet op het gaspedaal), totdat je merkt dat iets je weer naar beneden trekt (voet op de rem)

Het raakt de kern niet en is een vorm van symptoombestrijding

Omdat je ‘de positiviteit’ niet kunt vasthouden, blijf je zoeken en voelt het vaak als falen

Je gaat aan jezelf twijfelen en je gaat je misschien zelfs schuldig voelen of schamen: Ik zou toch beter moeten weten en kunnen!

Je wordt heel wat ‘wijzer’ door meer kennis en weten, maar het beklijft niet. Het blijft rationeel en verandert je gevoel niet

Omdat je in gevecht blijft tegen een ‘onzichtbare kracht’, put deze manier je uiteindelijk uit. Je blijft doen en zoeken en streven naar meer

Meer van hetzelfde doet niets meer. Als je uitgeleerd bent op dit niveau, is het tijd voor verdieping, anders verspil je tijd, energie en geld

NLP, familie-opstellingen, Law of Attraction, regressies in hypnose, cacao-ceremonies.  Hele volksstammen raken verdwaald in en verslaafd aan de wereld van eindeloze zelfheling en -verbetering. En gedesillusioneerd als keer op keer blijkt dat ’the wholy grail’ er weer niet tussenzat.

Er is altijd meer om ’te overwinnen’ of ‘los te laten’. Nog een trauma of blokkade. Nog iets bij je voorouders. Nog een lichamelijk signaal dat je maar niet schijnt te begrijpen. familielijn.

Al dit zoeken getuigt nog steeds van een behoefte aan controle en (be)grip.

Dit duidt erop dat je je nog steeds niet veilig voelt. Dat je het leven ten diepste niet vertrouwt. Dat je angst hebt … voor het leven zelf! En leven met angst voor het leven, is geen leven.

De behoefte aan controle en begrip lijkt alleen maar groter te worden naarmate je meer hebt gedaan. 

 Zolang je het virus niet ziet, ben je nooit klaar!

Stel je bent een computer. Dan kun je de mooiste software programma’s kopen en installeren. 

Maar als er een virus op je harde schijf zit, dan koop je daar niks voor. 

Je computer blijft haperen. Omdat er een virus op je harde schijf zit, draait het niet als een zonnetje! 

Voor de mens is dat virus de diepgewortelde overtuiging: “Ik ben niet goed genoeg!” 

Ieder mens heeft dit op zijn harde schijf. Maar het zit zo diep, dat vrijwel niemand het in de gaten heeft. 

Dit virus ontmaskeren is het spel. Doorzien dat het een illusie is. En je herinneren wie je werkelijk bent.

Wat je zoekt, bereik je niet door nog meer te willen verbeteren en van A naar Beter te bewegen. Het gaat over van A naar Binnen.

Je gaat je pas beter voelen, wanneer je beter wordt in voelen!

Zolang je bang bent om te voelen en onbewust van alles blijft doen om dat te ontwijken, blijf je leven vanuit dezelfde onwankele basis. Je kunt drijfzand wel verstevigen, maar het wordt geen stevig fundament.

Er verandert heus wel iets. Een beetje. Er schuift wel eens wat op hier en daar. En je voelt je ook heus wel regelmatig fijner. Maar niet echt. Niet structureel. Het is niet die echte innerlijke rust waar je zo naar verlangt. En zolang die er niet is, blijft iets in je zoeken. En blijf jij je ware zelf verstoppen. En dat staat je geluk in de weg!

“Wat ben ik dankbaar voor de 5-daagse Shift to S.H.I.N.E. die ik van jou heb mogen ontvangen. Jij hebt de gave om in Jip en Janneke-taal, maar vooral ook in het beeldend overbrengen van dat wat jij wil delen, de wereld in wil sturen. Echt, zo mooi. En dat in combinatie met jouw enthousiasme, humor en rustige en zachte manier van praten…… een zalfje voor mijn ziel. 🙏
Het leven is natuurlijk al een heel ontwikkelingspad met doorlopende leermomenten en groei. En nu op mijn 63e kan ik al heel erg dankbaar achterom kijken voor de lessen die ik heb mogen leren. En toch  ontroert het mij steeds weer als er weer een pareltje op mijn pad komt (jij in dit geval) die weer zachtjes en liefdevol laagjes aanraakt en tevens een liefdevolle handreiking doet om weer verder te mogen groeien, zonder moeten en zoveel meer mogen. Liefdevol kijken naar het complete plaatje als mens hier op deze aarde. Het naar binnen kijken en het voelen. Dat is echt goud voor mij…… Ik dacht dat ik dat al deed en het bleek niet zo te zijn. Ik voelde wel, maar ging niet naar binnen om het te doorvoelen.  De vaak kleinere ik in de situatie te zien en haar te omarmen met alles wat daarbij hoort en er verder geen groot verhaal meer omheen te maken. Op dat punt kwam ik meestal niet, want dan ging ik er alweer van weg.” 

D.

Van P.RI.M.A. is Perfect

P.R.I.M.A. is Perfect was mijn pad van slachtofferrol en overlevingsmodus naar het idee dat het leven maakbaar was. Het idee was om door mijn droomleven te creëren geluk te bereiken. Ik verlangde naar succes en vrijheid, maar het voelde als een gevangenis waarin ik mezelf kwijtraakte.

Het doel bereikte ik dus niet.

Zucht …

(van frustratie)

naar Shift to S.H.I.N.E.

Shift to S.H.I.N.E. laat zien welke stappen mij helder maakten dat ik nooit gelukkig kan worden van iets buiten mezelf. Dat het zaak is juist naar het licht in mezelf te gaan, naar binnen… en daarbij alle illusies door te prikken die dat licht dimmen. Het gaat over minder doen. Dat je er al toe doet. Dat het veilig is om totaal jezelf te zijn.  

En dat dat altijd al zo is geweest.

Zucht …

(van verlichting)

Dit is de S.H.I.N.E.-methode met alle onderliggende onderwerpen.
Dit model laat je zien hoe je kunt shiften van zwaarte naar licht zodat je dat kind in jezelf weer terugvindt en het leven steeds meer  gaat ervaren als het spel dat het eigenlijk is! 

De Shift to S.H.I.N.E. 5-daagse

Na al die jaren waarin ik mezelf steeds meer verloor in meer zoeken en minder vinden, sta ik te trappelen om met jou te delen wat ik heb ontdekt. En wat mijn leven 180 graden heeft geshift.

In 5 dagen laat ik je ontdekken hoe je jezelf weer in je fabrieksinstellingen krijgt: Uit die rol van serieuze volwassene en weer terug naar dat kind!

En als jij weer straalt van binnenuit, verandert jouw hele wereld mee!

 

S – SUPPRESSION
Vroeger was alles oké. Nu vecht je de hele dag met het leven! Dat moet je eerst doorkrijgen. Niet schrikken!

H = HYPNOSIS
Vroeger had je  volop dromen. Nu is je volwassen leven eerder een nachtmerrie. Wake up!

I = INTROSPECTION
Als je vaart op wat ‘realistisch’ is, ben je gestopt met spelen. Het leven begint in jou. Dus blik weer naar binnen!

N = NEUTRALIZATION
Naar binnen onveilig? Welnee. Als kind deed je niet anders en je kunt het nog steeds. Vertrouw me.

E = EVOLUTION
Je hoeft niemand te worden of ertoe te doen. Beleven is groeien. Dat is ’the game of life. Zolang je leeft!

Shift to S.H.I.N.E.

Wat?

Shift to S.H.I.N.E.  gaat eigenlijk over het herontdekken wat je als kind al wist. Voordat je werd verteld dat je niet goed genoeg was. 

Dat je mag huilen, boos zijn en lachen. Dat alles mag. Dat is vrijheid. Dan ga je stralen!

Wanneer?

30 okt, 2 nov, 7 nov, 9 nov, 13 nov. van 20.30 tot 21.30 uur via Zoom.

Het is 5 dagen all in met alles wat ik in die 5 dagen kwijt kan. Nee, daarna ben je zeker niet verlicht, maar je hebt nu zelf ervaren dat je veilig dieper kunt gaan.

Hoe?

L.E.S. is More staat centraal. Je gaat dingen Leren. Ervaren. En oké leren zijn met de Stilte, waar je nu nog vaak voor wegloopt.

Want juist in de stilte wordt alles helder en leer je Je Ware Zelf kennen! 

 

Wat krijg je in de Shift to S.H.I.N.E. 5-daagse? 

5 Zooms (60 minuten per keer)

Gedurende 2 weken treffen we elkaar 5 keer een uur via Zoom. In elke uitzending ga ik in op 1 van de 5 S.H.I.N.E. stappen. Van elke Zoom komt een replay die tot 31 december beschikbaar is. De uitzendingen zijn niet te downloaden in verband met de privacy van de deelnemers.

Hypno-audio’s (5 stuks)

En bij elke stap ontvang je ook een audio. Niet met verdere tekst en uitleg voor je ratio. Maar juist een tool om je te trainen het kritische bewustzijn, je ratio te omzeilen en naar je gevoel te gaan. Op een ontspannen, veilige en transformerende manier. Zodat je je leven steeds meer kunt ervaren vanuit bewustzijn. Vanuit de werkelijke ‘jij’. Deze audio’s zijn voor jou, je kunt ze downloaden.

Hoe werkt zo’n hypno-audio?

Tools die ik graag inzet om ervoor te zorgen dat jouw brein uit de fight/flight modus leert te gaan en tot rust komt zijn zogenaamde ‘hypno-audio’s.

De werking daarvan is zo effectief en voor velen nog onbekend. Hieronder kun je lezen hoe Barbare een van deze audio’s heeft ervaren toen ze er voor het eerst naar luisterde (ongetraind brein dus!)

 

REVIEW HYPNO-AUDIO

“Na een onrustige nacht met pijn in mijn nek en schouders, stond ik ook op met een onrustig gevoel. Met gedachten als:

  • De badkamer moet schoongemaakt
  • Ik moet mijn kledingkasten opruimen en spullen wegdoen
  • Ik moet stofzuigen, de was wegwerken,
  • Ik wil yoga doen
  • Ik wil naar buiten want de zon schijnt
  • Ik moet aan ’t werk want ik heb extra geld nodig etc. etc. 
Na schoonmaken, stofzuigen en de was aanzetten ben ik op mn yogamat gaan liggen en heb ik wat oefeningen gedaan voor de spanning in mijn nek en wat ademhalingsoefeningen.

Toen schoot me te binnen dat ik jouw audio nog niet geluisterd had. Met nog steeds veel gedachtes ben ik gaan zitten en luisteren.

Wat me als eerste opviel was de rust in je stem en dat je langzaam praatte, dat gaf meteen al een rustig gevoel. Hoe verder ik luisterde, hoe meer ik voelde dat ik in mijn lichaam zakte en ineens heel duidelijk kon voelen dat ik echt zat op de stoel. Ik zakte een beetje weg maar kon je nog steeds goed horen en de gedachten die voorbij kwamen steeds meer te laten voor wat het was en er niet in te duiken.

Vooral tegen het einde met het accepteren wat zich voordoet en dan een diepe ademhaling geeft zoveel ontspanning! k ga steeds beter voelen wat het is om “ermee te zijn”. Dan voelt het ineens een stuk lichter, heel fijn! 

Met mijn leergierige en nieuwsgierige aard sta ik eigenlijk altijd aan. Ik wil van alles doen en weten, maar ik ontdek steeds meer dat mijn werkelijke behoefte is om gewoon te Zijn met alles wat er is.

Bizar dat het zo simpel is en toch zo moeilijk voelt om te doen. Wat een gejaagdheid zit er in mij, steeds dat gevoel van tijd tekort en wat voelt het fijn om daar gewoon even stil bij te gaan zitten.

De energie meer laten stromen ipv me schrap te zetten en aan te spannen, want dat is wat er steeds gebeurd, maar dat besef komt pas echt als ik er even bij gaat zitten en luister naar jouw stem, dank je wel!”

Barbara

Kom jij ook op mijn feestje?

Donderdag 26 oktober ben ik jarig en open ik de deuren naar Shift to S.H.I.N.E.
Je kunt je aanmelden tot en met 29 oktober. 

Het begint op 30 oktober om 20.30 uur.

Dit feestje wordt pas echt leuk als je er ook echt mee aan de slag gaat. Daarom heb ik besloten dat het speelgeld 100 euro is.

Ik wil graag 25 euro van dat bedrag schenken aan een goed doel.
Laten we samen bepalen wat dat wordt op de laatste dag van de 5-daagse, goed?

Meld je aan via deze button

Waarom doe je dit, Astrid?

Begin 2024 lanceer ik de training Shift to S.H.I.N.E. live, voor ondernemende vrouwen die zich herkennen in mijn persoonlijke pad, mijn verhaal. Een traject van 5 maanden.

Maar ineens kreeg ik zo’n zin heb om mijn methode NU al te delen met iedereen die hiervan wil proeven. Juist in deze tijd die veel mensen als heel donker en onzeker ervaren door alles wat momenteel speelt. Ik geloof dat het helpt als je meer inzicht hebt in wat het grotere plaatje is en als je weet wat je kunt doen om je aan deze ontwikkelingen over te geven in plaats van ertegen te vechten.

Uiteindelijk shiften we collectief naar een hoger bewustzijn. En iedereen die deze shift ervaart, merkt ook dat ‘de nieuwe wereld’ niet iets is waar je op moet wachten. Je vindt het binnenin jezelf.

“Ook die therapie bracht me steeds verder van mezelf”

” Vervolgens heb ik lichaamsgerichte (energetische) traumatherapie gehad, die me uiteindelijk eerder verder van mezelf heeft gebracht.

Maar dat liet me inzien dat een ander (welke coach of therapeut dan ook) me nooit gaat brengen wat ik zoek. Het zit echt in mij!

Ik heb de laatste tijd soms momenten dat ik ongeacht de omstandigheden, vrede en rust in mezelf voel. Echt een energie die stroomt in mijn hart.

En nu is het de kunst om vaker in die energie van vertrouwen en overgave te stappen. Want dát is wat ik eigenlijk zocht en dus deels gevonden heb.” 

Elles

Typisch Astrid:

Hard 😉 : Omdat zacht simpelweg te hard werken is

Hypnotisch 😵‍💫 : Omdat je je leven niet slapend wilt slijten

Herkenbaar 🤗 : Omdat jij dezelfde reis maakt als ik

Humor 🤗 : Omdat problemen oplossen als je lacht 

 

 

Nogmaals:

De weg naar je beter voelen, is niet je focussen op meer licht en liefde buiten je.

Het is juist alles durven voelen in je. Als kind deed je het al. Maar het mocht niet altijd. 

Maar als alles oké is, is het leven meteen lichter. Dan straal je als vanzelf!

Stop met zoeken buiten je.

 

Wat je zoekt,
zit in jou.

 

The only way out…

is in!

Meld je aan via deze button