Authentiek leven of Je Zelf onderdrukken? 

Op mijn 18e deed ik een toelatingstest voor Nijenrode. Want die opleiding zou me succes en geluk geven. Gelukkig werd ik afgewezen 🙂
Net als voor de Hogere Hotelschool. Het horeca-bloed van mijn ouders stroomde totaal niet door mijn aderen.

Mijn onbevangen kind was al heel jong dichtgeslagen. Ik kon goed leren en ging me steeds beter voegen in de rol van het brave kind. Verlegen en teruggetrokken. En ik leerde te kiezen voor ‘de verstandige weg’.

Mijn liefde voor taal was natúúrlijk geen serieuze optie als ik het wilde maken in de wereld. Dus dat schreef ik op mijn buik.

Ik heb onbewust zo ongelofelijk veel in mezelf leren onderdrukken om me aan te passen, erbij te horen en mee te doen. Om met die spanning te dealen greep ik als klein kind al heel snel naar suiker en dat bleef zo.

Zo vaak heb ik geprobeerd daarmee te breken. Maar ik snapte nog niet dat suiker een functie had. En op wilskracht een verslaving doorbreken … vergeet het maar!

Ik veroordeelde mezelf en vond het loserig dat het me niet lukte. Zo ontstond een vicieuze cirkel, want die zelfhaat moest ik weer verdoven.

Na mijn verstandige rechtenstudie probeerde ik van alles. Maar ik voelde me nergens echt op mijn plek. Mijn zoektocht naar beter begon.

Dankzij persoonlijke ontwikkeling leerde ik van alles om mijn ‘Ik’ op te leuken en te verbeteren. Ik leerde ‘mijn droomleven’ manifesteren.

Ik zocht bevrijding in het ondernemerschap.
Ik slaagde op papier, want ik werd succesvol en schreef een bestseller.
Maar echte voldoening? Nee, die bleef uit.

Tot het kwartje viel en ik besefte: Ik probeer nog steeds om ergens te komen en erbij te horen. Vroeger had ik snoep nodig. Nu hoopte ik op succes als geluksrecept.

Maar zolang ik het van ‘de buitenwereld’ moest hebben, kon ik het vergeten!

En dus ging ik naar binnen. Maar dit keer ECHT!
In het donker bleek dat mijn binnenwereld al die jaren al fluisterde.
Maar ik zat al jong zo vol met ‘shit’ dat ik niet luisterde.

Ergens heb ik altijd geweten dat geen coach, expert of job coach je kan vertellen wat jij te doen hebt. De meeste hulpverleners doen niets anders dan jou vullen met hun eigenwijsheid.

Jouw Eigen Wijsheid zit in jou! Als je daar gehoor aan geeft, valt alles op zijn plek. Dan klopt je leven.
Richt je je oren naar buiten, dan voelt het leeg. Dan wandel je niet jouw weg, maar weg van JeZelf.

Een goede coach helpt je jouw interne ruis op te ruimen en illusies door te prikken. Zodat je die Innerlijke Stem weer kunt horen. Niet je ego! Maar je intuïtie. Jouw goeroe. Het Leven zelf.

Externe doelen stellen in de hoop op geluk en voldoening is als rennen als een kip zonder kop. Het brengt je alleen maar verder van JeZelf.

Innerlijke rust maakt dat je weer kunt luisteren…. naar het fluisteren. Dan weet je precies wat je te doen staat. Dan leef je jouw Authentieke Leven!

Deze innerlijke rust vergt een totale shift in bewustzijn.

Een Shift to S.H.I.N.E.

Actueel

Nieuwe ronde
Shift to S.H.I.N.E. 5-daagse

Als het leven maakbaar is, waarom ervaar je dan zoveel onrust? 

Je streeft naar de beste versie van jezelf, zodat je je droomleven kunt manifesteren;

Je blijft aan de gang om te zorgen dat je vaak mogelijk 'high vibes' de wereld instuurt, want wat je uitzendt, trek je aan;

Je vraagt je af wat er niet klopt. Je doet het toch volgens het boekje? Wat trekt je dan steeds weer naar beneden?

Je komt niet daar waar je wilt zijn. Je ervaart niet wat je écht zoekt. Wat je zoekt, vind je niet buiten je!

Shift to S.H.I.N.E. 5-daagse

Momenteel loopt deze 5-daagse en die wordt zo goed ontvangen dat ik overweeg om nog een rondje te doen in december. Benieuwd? Meld je hieronder even aan dan kan ik je op de hoogte houden. 

In 5 stappen (gedurende 2 weken) deel ik met je hoe je jouw bewustzijn volledig kunt leren schiften. Je gaat totaal anders tegen jezelf en het leven aankijken. De zoektocht is klaar!