Help… er komt ‘shit’ naar boven!!!

Toen ik net begon met het geven van mijn cursus P.R.I.M.A. is Perfect, beloofde ik mijn cursisten meer ontspanning en vrijheid.

Maar voor ze zover waren, moest ik ze bewust maken van hun gevoelens en emoties. Een hele klus voor hoofdmensen.

Wat er toen gebeurde had ik niet zien aankomen. Mails en verontruste reacties tijdens mijn lessen. Veel vrouwen voelden zich helemaal niet beter, eerder slechter!

Ik kan er nu met een glimlach aan terugdenken, maar toen schoot ik in de paniek. Wat deed ik fout!?

Ik geloofde destijds nog dat groei steeds een stijgende, positieve lijn moest zijn. Tot het punt dat je voelde: “Ik ben ‘er’!”

Zelf was ik al tijden bezig ‘er’ te komen door nog meer te doen, te ontwikkelen en te helen. Ik verloor mezelf in zelfontwikkeling. Met elk laagje dat opschoonde verscheen een volgend laagje. Het leek een gebed zonder end te worden! Wanneer begon mijn echte leven nou?

Ik zie veel onderneemsters zichzelf ook verliezen in die illusie. Ze zijn allang succesvol en voor de buitenwereld geslaagd, maar ze missen dat ene gevoel dat ze zoeken. En dus shoppen ze maar verder in de zelfhulpsupermarkt of worden een soort spirit junkies. Meer succes, meer verbetering, meer heling. Want dan ….. op een dag ….

Tja… dan niks. Vervulling komt namelijk nooit van buiten. Het volgende niveau van bewustzijn en groei vergt een totaal andere aanpak. Alleen durven velen niet door die deur. Té eng!

De volgende stap is namelijk een sprong in het duister: Radicale Zelfreflectie. Duister is niets anders dan onbekendheid.  Maar we hebben zoveel onheilspellende ‘duistere’ associaties met donker. Dat verklaart die weerstand.

Terwijl de echte magie nu juist daar plaatsvindt. Je kunt nog zo succesvol zijn, maar je toch totaal leeg voelen. Dat is toch eigenlijk juist donker en duister?

Je zult je nooit echt vrij voelen als je een controlfreak bent. Zo’n sterke buitenkant, maar van binnen wiebelig.

Wat je zoekt, vind je niet in meer controle en zelfverbetering. Maar juist in overgave. In niet alles willen begrijpen. In de overgave aan het onbekende, het duister. De plek waar je al je emoties helemaal leert te voelen. Daar waar je jezelf echt leert kennen.

Als je naar die plek durft te gaan, zul je merken dat je kleine ik oplost. We noemen het Dark night of the Soul, maar het is eigenlijk Dark Night of the Ego. Dat is goed nieuws. Want dan kan je Ware Zelf het stokje overnemen, waardoor je hele leven een bloeiende onderneming kan worden.

Maar ja, wie durft?

– – –

Je gaat je niet beter voelen door beter je best te doen.
Je gaat je beter voelen door … beter te leren voelen! 

En dat vraagt radicale Zelfreflectie.
Een totale shift.

Een Shift to S.H.I.N.E.