Hoe zorg je ervoor dat je je doelen haalt en je dromen verwezenlijkt? Door jezelf op een of andere manier accountable te houden, zo las ik op LinkedIn.

Op een bepaald niveau werkt dit inderdaad, maar op een dieper niveau ben ik het er niet mee eens.

Als je die doelen en die dromen wilt halen, dan helpt het zeker om te zorgen dat je gemotiveerd bent. Maar motivatie komt van buiten. En je kunt je afvragen:

Waarom heb je iets van buiten nodig om voor je dromen te gaan? Omdat je iets van binnen over het hoofd ziet. Daar huist een tegenkracht!

Het duurt vaak jaren voordat mensen ontdekken: Ik word er eigenlijk he-le-maaaaal niet echt gelukkig van al dat gestreef en gemanifesteer! Het lijkt wel of de tijdelijke roes van trots of succes zelfs steeds sneller uitdooft.

Vraag jij jezelf wel eens af waarom je bepaalde doelen en dromen eigenlijk wilt realiseren? Waar hoop je uit te komen en waarom? En dan? En hebben gehaalde doelen en dromen je in het verleden ook echt daar gebracht?

Als je motivatie nodig hebt, is dat voor mij een teken dat je de verkeerde berg aan het beklimmen bent. Vaak is dat de berg die leidt naar status, erkenning, gezien willen worden of erbij willen horen.

Besef dat dit angstmotieven zijn. Waarschijnlijk heb je niet eens door dat je hoopt dat als je daar bent, je gelukkig zult zijn.

Maar… gelukkig worden door dingen van buiten gaat je niet lukken. Uiteindelijk voelt het leeg. Punt.

Gelukkig is geluk je geboorterecht. Dat ben je alleen vergeten. Ik geloof dat het leven bedoeld is om je dit weer te herinneren en het te ervaren.

Van de week zag ik een prachtig voorbeeld van mensen op hun best. Er moest een klus geklaard worden, er was niets voorbereid en afgesproken, maar de groep gedroeg zich als een perfect synchroon vliegende zwerm vogels en in no time was het gefixt.

Het geheim? Ze waren geïnspireerd.

Inspiratie komt van binnenuit. Inspiratie is er wanneer je niet nadenkt. Inspiratie maakt dat je je eigen agenda opzij zet en denkt aan het grotere. Inspiratie is geen moment bezig met: Wie ben ik om?

Als je motivatie nodig hebt bij de dingen die je doet, is het misschien tijd om je motivatie een tijdje te stoppen in de zoektocht naar wie je bent en waarom je doet wat je doet.

Geloof me… als je die beslissing durft te nemen… heb je over een tijdje helemaal geen motivatie meer nodig.

Dan weet je heel goed wie je wérkelijk bent. En waar je helemaal van aan gaat. Waarom je hier bent. En dan… wil je vliegen! For the greater good of all! Dat is inspiratie.

Podcast en hypno-audio

In podcast #198 Van streven naar stralen deel ik met je waar ik was toen ik die mensen zag die vleugels kregen.

En heb je mijn hypno-audio Je Licht Leven al beluisterd?

Die heeft al veel mensen geholpen om zich kinderlijk eenvoudig een stuk lichter te voelen.

Actueel

'Hoe Vrij Ben Jij"-test

 Misschien doe jij van alles om je goed te voelen, zoals:

  • Doelen halen, succesvol willen zijn of jezelf willen verbeteren;
  • Aardig gevonden willen worden;
  • Het leven willen controleren.

En… hoe goed werken die dingen om je echt vrij, blij en gelukkig te voelen? Of mis je diep van binnen iets… maar je weet niet wat?

Ik heb een test gemaakt, waarin je ontdekt in hoeverre jouw innerlijke vrijheid wordt beïnvloed door prestatiedrang, perfectionisme en de behoefte aan controle. 

Wat doe jij allemaal om je beter te voelen?

  • Ben je een high achiever, die altijd maar doelen en dromen najaagt?
  • Een people pleaser, die continu over haar grenzen gaat? 
  • Een thrillseaker, op zoek naar het volgende avontuur?

Proefles Shift to SHINE

Heb je je ooit afgevraagd hoe het komt dat je maar niet die innerlijke rust vindt, wat je ook doet of bereikt?

Dat je je eigenlijk gevangen voelt in je leven, omdat je je vaker gefrustreerd, leeg of eenzaam voelt dan je wilt erkennen?

In deze gratis proefles Shift to SHINE ontdek je waar je jezelf onbewust gevangen houdt.​​​​​​​En hoe je jezelf kunt bevrijden, zodat je eindelijk kunt gaan stralen.