Mijn opleiding ‘public speaking’ heeft me een heel nieuw netwerk opgeleverd van superinteressante mensen.

Elke keer als ik voor een trainingsweekend in Londen ben, krijg ik een inkijkje in de belevingswereld van al die ondernemers die hun boodschap met de wereld willen delen, van wie velen er op het eerste gezicht behoorlijk zelfverzekerd en ‘stevig’ uitzien.

Maar als je elke dag uren met elkaar doorbrengt, elkaars persoonlijke verhalen hoort en samen ontbijt, luncht en dineert, ontdek je interessante dingen. De buitenkant bedriegt!

Een heel interessante oefening die we deden, maakte volstrekt helder hoe authenticiteit beloond wordt en nep door de mand valt.

We mochten om beurten op het podium staan en een aantal houdingen aannemen die we leren te gebruiken bij het spreken.

De reactie van het publiek bleek heel vaak een hele eerlijke directe weerspiegeling te zijn van de energie van de persoon ‘on stage’.

Ik zag met eigen ogen heel duidelijk: Nep wordt afgestraft en authenticiteit wordt beloond.

Het was af en toe ongemakkelijk om te zien hoe mensen zichzelf een houding probeerden te geven of gingen ‘overschreeuwen’ om hun ware zelf te verbloemen. Het publiek prikte hier genadeloos doorheen.

Het bleek niet uit te maken als je daar met bibberende knieën stond of je versprak of een houding ‘upfuckte’.

Alles wat je ‘ownt’ wordt gezien en gewaardeerd. Want dat is echt. Het publiek stak zulke deelnemers juist enthousiast een hart onder de riem.

Wat ik ook bijzonder vond is hoe het publiek reageerde toen twee vrouwen ieder op hun eigen manier zichzelf voor ze goed en wel begonnen waren al klein maakten door excuses aan te bieden voor hoe ze erbij stonden of eruit zagen.

Het publiek reageerde enigszins verontwaardigd. Alsof het zeggen wilde: “Hé, mooi mens, stop eens even met jezelf zo naar beneden te halen!”

Je kunt met allerlei trainingen en cursussen leren om jezelf ‘perfect’ te presenteren, maar de kans bestaat dat je jezelf verliest. En dan voelt je publiek geen verbinding.

Want als je jezelf niet bent, is er niemand thuis om mee te verbinden. Het is belangrijk om dit te beseffen, want dit werkt ook privé door. (Veel ondernemers vinden relaties ingewikkeld!)

Ook ik vind het af en toe best een uitdaging om bij mezelf te blijven en goed te voelen wat van de dingen die ik leer wel en niet bij mij past.

Het is soms verleidelijk mee te gaan met de meute in dingen die ‘het goed doen’. Technieken die beproefd zijn. Maar als het nep proeft, geeft het mij toch een vieze smaak.

Gek genoeg lopen we bijna automatisch weg voor iets wat ons juist dichter bij onszelf kan brengen: Triggers! 

Als je snapt hoe je die kunt inzetten om meer ontspanning, vrijheid en vervulling te ervaren, ben je pas rijk en succesvol! 

Actueel

Gratis Hypnose audio

Je licht leven

Stel dat je alleen maar hoeft te zijn. Dat je daar zoveel ruimte kunt ervaren, dat alles al helemaal goed is. Nu. Precies zoals het is.

Dat is licht. Dat is leven. En dat is je licht leven. Dat is leven zoals het bedoeld is te zijn. 

In deze audio neem ik je graag mee, uit je ratio,  zodat je eens kunt ervaren hoe dat voelt.

Uit je hoofd, in je lichaam

Uit het denken, in het voelen

Uit het streven, in het leven

Shift to S.H.I.N.E.

Shift to S.H.I.N.E. 2024

 

Ben jij een succesvolle ondernemende, ambitieuze vrouw, ken je het successpelletje goed, maar ben je niet onverdeeld gelukkig in je leven? 

Ben je doodmoe van het rennen, wil je dolgraag uit de ratrace, maar lijkt het wel of je verslaafd bent aan druk doen? 

Sputtert je lichaam tegen, ben je zelfs ziek of mis je de verbinding in je relatie? 

De eerste helft van ons leven doe je wat je denkt dat van je verwacht wordt, hoe het hoort en wat je gelukkig zou moeten maken.

Totdat je merkt: Het werkt niet! Dit is het niet! Alsof je de verkeerde berg hebt beklommen en het uitzicht valt tegen.

Dan sta je voor de keuze. Klim je verder in de hoop dat het uitzicht beter wordt? Of realiseer je je dat je in jouw haast om deze berg te beklimmen een deel van jezelf daar beneden hebt laten liggen?

In februari 2024 start ik met mijn Shift to S.H.I.N.E. programma en als jij je herkent in een van meer punten hierboven, is dit misschien een perfect traject voor jou.

Een intensief traject voor maximaal 12 vrouwen waarin we live bijeenkomsten combineren met online Q&A's en lessen. 

Shift to S.H.I.N.E. laat je niet verder die berg beklimmen die je nergens gaat brengen. Er zijn al genoeg programma's die je laten geloven dat je heil hogerop ligt. In meer en beter. In streven. Maar je vindt nooit wat je zoekt in die beklimming.

We gaan juist afdalen en aan de slag met Radicale Zelf Reflectie. Oftewel: persoonlijke afwikkeling! Terug naar jouw kern. Waar alles begint en alles om draait.

Meer weten? DM me via Instagram of mail naar info@astriddavidzon.com