Je bent bijna structureel buiten adem. En je hoopt – tegen beter weten in inmiddels – dat het binnenkort écht rustiger wordt. Want dan heb je eindelijk tijd om orde in de chaos te scheppen. Maar goed, dat moet nog even wachten. Je hebt nu nog te veel ballen in de lucht te houden.

Je denkt aan hoe trots je was toen je de knoop had doorgehakt om voor jezelf te beginnen. Eigen baas! Vrijheid! Zelf kiezen! Maar nu de praktijk. Ja, je doet het gewéldig op papier. Blije klanten, mooie resultaten. Mensen lopen met je weg. Zelfs je aanvankelijk sceptische familieleden zijn om.  Alleen jij, hoe voel jij je?

Misschien merk je dat je ouders bijna trotser zijn op wat je doet dan jijzelf. Sowieso is dat niet echt je ding he? Succes vieren. Stilstaan bij wat je hebt bereikt. Je wordt er soms zelfs wat ongemakkelijk van als anderen je complimenteren. Nee, liever focus je weer op de volgende uitdaging. Heb je weer iets om aan te werken. Om je in te verliezen misschien zelfs wel.

Hoelang blijf jij jezelf nog vertellen dat het straks allemaal anders is? Dat je binnenkort echt meer tijd gaat maken voor de dingen die er nu steeds bij in schieten? Wat vaker naar je ouders, Een keer een hele zaterdag uitgebreid koken en met zijn allen gezellig aan tafel. Aan je conditie werken. Met vriendinnen een stuk van het Pieterpad lopen. Misschien zelfs je verjaardag weer eens vieren. Ja, je moet er nu niet aan denken. Maar is dat eigenlijk geen teken dat je je leven helemaal vergeet te vieren? Dat je leven geen feestje, maar hard werken is?

Diep van binnen weet je dat je je kop in het zand steekt. Je bent bang voor de waarheid. Want je wilt het ei-gen-lijk heel graag anders, maar je hebt geen idee hoe. Een sterke vrouw als jij weet het altijd allemaal zo goed. Dus toegeven dat je vastdraait voelt als gezichtsverlies, als falen! Als je trouwens te veel nadenkt over mensen jou zien en hoe je je van binnen echt voelt, merk je hoe hoog de tranen zitten. Je bent zo moe van de druk, de verwachtingen., Maar hoe doorbreek je dit? 

We zijn allemaal opgegroeid met beloning voor hard werken. Het begon al met de gulden van opa en oma in de spaarpot voor een mooi rapport. Het is belangrijk om te beseffen dat dit betekent dat je brein al heel vroeg is getraind om zo te denken: Prestatie = liefde! Dit heet conditionering. Je krijgt een goed gevoel als je weer een prestatie hebt geleverd.

Daarnaast identificeer je je met je prestaties. Je ontleent je eigenwaarde aan wat je doet. Als je het goed doet, ben je blij en hou je van jezelf. Die kant van jou mag iedereen zien. Maar als je het niet goed zou doen, doe je er niet toe. Die druk om te presteren is er de hele tijd. Dat ben je je niet bewust, maar zo voelt het diep van binnen wel. Dit kost bakken met energie. Het put je uit en kan je ziek maken. En zolang je niet weet hoe je dit doorbreekt, zit je muurvast.

Eigenlijk strijd je tegen je onbewuste gevoelens. Je bent bang om ze de ruimte te geven en dus leid je jezelf af, verdoof je jezelf. Blijf je de dingen doen die je een goed gevoel geven. En dat is in jouw geval ‘vooral doorgaan’ .

Herkenbaar?

Dit lijkt onschuldig, maar weet je dat je je hele business en je hele leven op deze manier bouwt op een fundament van drijfzand? Want als jij denkt dat je bent wat je doet, ben je continu hard aan het werk om je waarde te bewijzen.

De reden dat zo doorgaan op de automatische piloot en succes na succes behalen toch zo slopend is en leeg voelt, is omdat je een illusie leeft. De waarheid is dat je liefde niet verdient door je prestaties. Dat vertel je misschien je eigen kinderen ook.

Maar ja, als dat slechts woorden zijn, betekenen ze niks. Je kunt wel weten dat je goed bent zoals je bent en dat liefde onvoorwaardelijk is, maar als je het niet voelt, verandert er niets. Je kunt echt vergeten dat jouw leven er op een dag ineens heel relaxed en ontspannen uitziet. Het wachten is namelijk op … jezelf! Op de confrontatie met de waarheid.

Wat als jouw wereld veel zachter wordt wanneer je keihard met jezelf geconfronteerd wordt? Omdat je alleen dan zult ontdekken dat de keiharde waarheid die verstopt ligt onder al die valse overtuigingen en waar je zo bang voor bent niets anders is dan …. Liefde!

Ben jij nieuwsgierig naar de levensveranderende shift die nodig is om uit je succesverhaal te breken en je vrij en vervuld te voelen? Wil jij stoppen met forceren en ervaren wat het is als jouw ware ‘power’ boven komt drijven?

Dit najaar start ik met mijn exclusieve, intensieve programma Shift to S.H.I.N.E. voor ondernemende vrouwen zoals jij die zijn vastgedraaid in hun succesverhaal. Voel jij ergens dat dit misschien is wat jij echt nodig hebt, in plaats van meer succes?

Beluister dan mijn Audio Experience en als dat naar meer smaakt, claim dan een plekje in mijn agenda, dan spreek ik je binnenkort. (De link naar mijn agenda krijg je in de mail bij de Audio Experience.)