Wanneer worden je ogen geopend? Als je met een schok wakker wordt! Ineens zie je jezelf of je leven met andere ogen. Je bewustzijn neemt een vlucht, je blikveld verbreedt.

Mensen die de dood in de ogen kijken, hechten totaal niet aan spullen en succes. Ze hebben er alles voor over om nog langer te mogen blijven leven. Om nog een dag extra met hun geliefden door te brengen. Of gewoon een wandeling in de natuur te kunnen maken. Zulke mensen zijn in één keer klaarwakker. Maar ja, vaak wel met spijt.

Het is een cliché en we kennen het allemaal. Er gebeurt iets heftigs in je leven of in je omgeving en ineens realiseer je zelf ook waar het echt om draait. En toch… voor je het weet verval je weer in je oude gewoonten. Pas aan de shock echt jezelf betreft en je kunt er niet omheen, is het mogelijk om ineens heel snel te veranderen of een andere keuze te maken.

Dat komt omdat je normaal gesproken keihard tegen je onderbewustzijn vecht wanneer je iets wilt veranderen. Je wordt tegengewerkt door hardnekkige overtuigingen die de basis vormen van je huidige gedrag.  Daarom ervaar je ook zo vaak dat veranderen moeilijk is of maar tijdelijk werkt.

Het kan wel anders, maar dan moet je niet vechten tegen je onderbewustzijn. In plaats daarvan ga je juist je onderbewustzijn onderzoeken en daarmee je bewustzijn vergroten.

Ik noem dat Radicale Zelf Reflectie. Dit is het onderzoeken van je binnenwereld. Het nieuwsgierig zijn naar je overtuigingen, gedachten, overlevingsmechanismen, gevoelens en emoties. En ontdekken hoe deze je gedrag en je keuzes beinvloeden.

Het is iets waar heel veel mensen heel bang voor zijn. En dat is zonde, want onterecht. Ze beseffen niet dat ze in feite bang zijn voor illusies. Dat neemt niet weg dat die illusies wel heel eng kunnen voelen. Net als een spook onder je bed vroeger. Zodra papa of mama het licht aandeed, kon je gerust slapen, omdat bleek dat er niet echt een spook zat. Maar zolang het donker was, zat je in een nachtmerrie.

Zolang mensen hun eigen binnenwereld niet kennen, zitten ze vaak jaren vast in de race naar meer succes. Zo kun je een prachtige carrière opbouwen en super succesvol zijn in je business, terwijl je je toch van binnen niet gelukkig voelt. Wanneer succes iets is wat buiten jezelf ligt, dan zal het je nooit de voldoening en vervulling geven die je zoekt.

Ergens weten we dit allemaal allang, maar blijkbaar moet je dit toch vaak eerst zelf ervaren voordat je stopt met de heilloze weg. Iedereen loopt zijn eigen pad en komt op zijn eigen moment tot een nieuw inzicht. Het heeft dan ook geen zin een ander of jezelf te veroordelen voor het feit dat je iets niet eerder inzag.

Als het lijden groot genoeg wordt, gaan de ogen wel open. Maar je hoeft het niet zo ver te laten komen. De menselijke reis is zo voorspelbaar, het verloopt volgens vaste patronen. Dus als je slim bent, verdiep je je in die wetmatigheden zodat je niet onnodig lang heil verwacht van iets wat niet werkt. Je kunt dan eerder doorschakelen naar het volgende niveau van bewustzijn en een andere keuze maken. Want dan krijg je ook andere resultaten.

Ik snap wel waarom de meeste mensen dat toch niet doen. De angst voor verandering is nog te groot. En de pijn is nog niet groot genoeg. De weegschaal slaat nog niet door.

Mocht je diep van binnen allang weten dat je al een tijd op de weg zit van ‘meer meer meer’ terwijl het in feite niets meer oplevert, neem dan contact met me op. Je kunt jezelf wel rijk rekenen, maar niemand weet hoeveel dagen hij heeft.

En spijt is toch doodzonde?

Actueel

Gratis Hypnose audio

Je licht leven

Stel dat je alleen maar hoeft te zijn. Dat je daar zoveel ruimte kunt ervaren, dat alles al helemaal goed is. Nu. Precies zoals het is.

Dat is licht. Dat is leven. En dat is je licht leven. Dat is leven zoals het bedoeld is te zijn. 

In deze audio neem ik je graag mee, uit je ratio,  zodat je eens kunt ervaren hoe dat voelt.

Uit je hoofd, in je lichaam

Uit het denken, in het voelen

Uit het streven, in het leven

Shift to S.H.I.N.E.

Shift to S.H.I.N.E. 2024

 

Ben jij een succesvolle ondernemende, ambitieuze vrouw, ken je het successpelletje goed, maar ben je niet onverdeeld gelukkig in je leven? 

Ben je doodmoe van het rennen, wil je dolgraag uit de ratrace, maar lijkt het wel of je verslaafd bent aan druk doen? 

Sputtert je lichaam tegen, ben je zelfs ziek of mis je de verbinding in je relatie? 

De eerste helft van ons leven doe je wat je denkt dat van je verwacht wordt, hoe het hoort en wat je gelukkig zou moeten maken.

Totdat je merkt: Het werkt niet! Dit is het niet! Alsof je de verkeerde berg hebt beklommen en het uitzicht valt tegen.

Dan sta je voor de keuze. Klim je verder in de hoop dat het uitzicht beter wordt? Of realiseer je je dat je in jouw haast om deze berg te beklimmen een deel van jezelf daar beneden hebt laten liggen?

In februari 2024 start ik met mijn Shift to S.H.I.N.E. programma en als jij je herkent in een van meer punten hierboven, is dit misschien een perfect traject voor jou.

Een intensief traject voor maximaal 12 vrouwen waarin we live bijeenkomsten combineren met online Q&A's en lessen. 

Shift to S.H.I.N.E. laat je niet verder die berg beklimmen die je nergens gaat brengen. Er zijn al genoeg programma's die je laten geloven dat je heil hogerop ligt. In meer en beter. In streven. Maar je vindt nooit wat je zoekt in die beklimming.

We gaan juist afdalen en aan de slag met Radicale Zelf Reflectie. Oftewel: persoonlijke afwikkeling! Terug naar jouw kern. Waar alles begint en alles om draait.

Meer weten? DM me via Instagram of mail naar info@astriddavidzon.com